Bestemmingen

Eurokuur kiest voor kuuroorden in Midden Europa. De redenen hiervoor zijn:

  • In Midden Europa is een lange traditie van kuurbehandelingen en dan vooral voor personen met mobiliteitsproblemen. Zo was het in Duitsland, maar ook in Tsjechië, Polen en Slowakije gebruikelijk om eens in de twee jaar te gaan kuren om de conditie op peil te houden kent.
  • De lonen in Tsjechië, Polen en Slowakije zijn nog steeds een stuk lager dan die in West-Europa. Vandaar dat het nog steeds mogelijk is om een kwalitatief goede kuur aan te bieden tegen een redelijke prijs.
  • De afstand van Nederland tot het kuuroord is relatief gering. Hoewel Eurokuur voor de groepsreizen kiest voor vervoer per vliegtuig, zijn alle kuuroorden ook in één dag per auto bereikbaar.

Hoewel de kuuroorden veel doen aan het aanpassen van de hotels aan de West-Europese eisen, moet men rekening houden met minder luxe en vaak ook minder mogelijkheden.

In alle kuuroorden wordt, zeker door het hogere personeel redelijk goed Duits gesproken. Engels wordt door de jongere generatie wel gesproken, maar niet door de ouderen.

Met ingang van januari 2019 leggen Sophia en Margreet hun werk voor Eurokuur neer. Gelukkig zijn er personen die hun werk willen overnemen en blijft Eurokuur op dezelfde wijze als voorheen goede en betaalbare reizen aanbieden naar midden Europa.

Lees meer →

In 2019 geen vergoedingen meer voor kuurreizen bij DSW en Delta Lloyd

Lees meer →