Eurokuur

De stichting Eurokuur is opgericht om personen goed en goedkoop aan een kuurreis te kunnen laten deelnemen.
Daarom werkt Eurokuur alleen met vrijwilligers in de organisatie. Alle onkosten die Eurokuur maakt, worden betaald uit de provisie die de kuuroorden geven.

Eurokuur is in 2007 opgericht. De bestuurleden hebben een jarenlange ervaring in het organiseren van kuurreizen. Ook hebben zij al vele jaren contact met de kuuroorden, waarmee zij zaken doen.

Eurokuur heeft gekozen voor kuuroorden in Midden-Europa, omdat daar de behandeling met thermaalwater of modder een eeuwenlange traditie heeft. De verhalen van belangrijke en rijke personen die jaarlijks in een kuuroord verbleven zijn welbekend. Bovendien zijn de prijzen in het vroegere Oost-Europa nog beduidend lager dan die in West-Europa. Daarbij moet wel opgemerkt worden, dat de accomodatie eenvoudiger is dan men in West-Europa gewend is. Voor wie dat geen bezwaar is, is een kuurreis naar Tsjechië, Slowakije of Polen een aanrader.

Eurokuur verzorgt medische kuurreizen, wat betekent, dat men een door een arts voorgeschreven programma krijgt, waarbij verbetering van de gezondheid voorop staat. Het is geheel iets anders dan een wellness-kuurreis, waarbij men een programma krijgt dat toegespitst is op het aangenaam verpozen.

De kuuroorden waarmee Eurokuur zaken doet, zijn gespecialiseerd in het behandelen van alle vormen van reuma. Dit betekent reumatoïde artritis, bechterew en artritis psoriatica, maar ook ernstige vormen van artrose en fibromyalgie.

Het bestuur van Stichting Eurokuur bestaat uit:
Andrea Kolvers voorzitter
Yvonne van Bentum secretaris
Nico Hanemaaijer penningmeester

Adres Eurokuur:

Haverland 3
3833 CT Leusden
tel 0334948809
E-mail secretariaat@eurokuur.nl

Met ingang van januari 2019 leggen Sophia en Margreet hun werk voor Eurokuur neer. Gelukkig zijn er personen die hun werk willen overnemen en blijft Eurokuur op dezelfde wijze als voorheen goede en betaalbare reizen aanbieden naar midden Europa.

Lees meer →

In 2019 geen vergoedingen meer voor kuurreizen bij DSW en Delta Lloyd

Lees meer →